MORA BITI ŠALA

S novim iPhoneom ćete trebati i nove slušalice?

30.11.2015 u 13:53

Bionic
Reading

Japanski blog Macotakara tvrdi da je iz pouzdanih izvora saznao kako Apple za novu generaciju iPhonea priprema u potpunosti ukloniti 3,5-milimetarski audio utor - kako bi mogao 'stanjiti' uređaj još više. Umjesto toga će se slušalice priključivati ili bežično ili preko Lightning priključka. Živjeli (skupocjeni) adapteri?

Ova odluka o izradi još tanjeg iPhonea je pomalo upitna, s obzirom na to kako na iPhoneima nove generacije iz kućišta strši tek jedna stvar - kamerica. Je li riječ o još jednom marketinškom zadovoljavanju kriterija ionako (pre)tankog uređaja ili nečem konkretno vrijednom reći će tek vrijeme.

Apple je još lani otkrio tehničke karakteristike za slušalice namijenjene spajanju preko Lightning priključka, no proizvođača koji su krenuli u izradu takvih modela je do sada bilo jako malo. Kako bi iPhone sljedeće generacije bio kompatibilan s postojećim slušalicama, nagađa se kako će Apple zapravo ponuditi i pripadajući adapter, i/ili da će proizvođači buduće modele slušalica morati opremiti DA (Digital to Analog) konverterima.

iPhone 7 bi trebao biti tanji i više od milimetra u odnosu na postojeće modele.