VIRALNA ZVIJEZDA

Where the hell is Matt? Evo ga, stiže u Hrvatsku

28.11.2015 u 08:20

Bionic
Reading

Sjećate li se Amerikanca koji je postao senzacijom na YouTubeu zahvaljujući kompilacijskom videu u kojem je prikazan kako smiješno pleše na raznim egzotičnim lokacijama? E, pa sprema se napokon doći i u Hrvatsku

Nekad programer računalnih igara za Activision, danas svjetski putnik i YouTube zvijezda, Matt Harding je na put prema internetskoj slavi krenuo videom snimljenim 2008. godine.

Prikazan je kako kako pleše uz taktove 'Sweet Lullaby' Deep Foresta na 36 lokacija kojima je proputovao tijekom 2003. i 2004., nakon što je shvatio kako ga posao izolira od svijeta i dao otkaz.

Kompilacijski video nastao je kako bi zabavio rodbinu i prijatelje. No, postao je viralnim i prikupio milijune pregleda, kao i drugi koji su uslijedili. Privukao je pozornost sponzora, pa se otisnuo na još putovanja, snimajući nove video zapise. Isprva je plesao sam, kasnije je počeo uključivati i druge.


U međuvremenu je prestao raditi sa sponzorima i pokrenuo kampanju na Kickstarteru kako bi skupio novac za novi pothvat. Zašto bi to vama trebalo biti zanimljivo? Pa, sprema se po prvi put doći u Hrvatsku i posjetiti Zagreb, Varaždin, Dubrovnik ili bilo koje mjesto kamo ga pošaljete.

Naime, početna razina donacije (deset dolara) računa se kao glas za mjesto iz kojeg se javljate. Uz to, naći ćete se na popisu donatora i moći preuzeti video nakon što ga završe.

Where the Hell is Matt? 2005

Za 25 dolara dobit ćete, osim navedenog, i razglednicu s egzotične lokacije. Za sto dolara stići će šest razglednica. Za 400 poslat će posebnu snimku, tijekom koje će izgovoriti poruku po vašoj želji - recimo, rođendansku čestitku.

Za dvije tisuće dolara dolazi plesati s vama gdje god se nalazite. Uplatite li šest tisuća, moći ćete provesti tri dana s njime u Butanu, a za osam četiri dana u Burmi ili Namibiji (put do i povratak s tih egzotičnih odredišta nije uključen).

Za deset tisuća dolara s njime može plesati cijela vaša tvrtka, uz moguće predavanje o iskustvima stečenim tijekom putovanja svijetom.

Where the Hell is Matt? 2012

Isporuka svega navedenog planirana je za rujan iduće godine.

Kampanjom na Kickstarteru Matt namjerava prikupiti ukupno 125 tisuća dolara. Ponudio je i dobar prikaz kako planira potrošiti novac. Petina će otići na razglednice i turističke ture za financijere, 40 posto za letove, smještaj i hranu, još jedna petina za snimanje, montažu, razvoj weba, planiranje puta i tome slično te po deset posto za originalnu glazbu i naknadu za Kickstarter.

Dosad je prikupio blizu 32 tisuće dolara. Do kraja kampanje ostalo je nešto manje od tri tjedna.

Where the Heck is Matt? Kickstarter Campaign