MOŽETE LI JOJ ODOLJETI?

Simpatična sova želi čuvati vaš dom

29.11.2015 u 07:53

Bionic
Reading

Većina nadzornih kamera napravljena je tako da ne privlači puno pozornosti i da se što bolje uklopi u okolinu. Ulo, djelo dizajnera Viviena Mullera, prilično je drukčija

Ulo je kamera oblikovana kao sova, s dvosmjernim ogledalom koje izgleda kao kljun i prikriva kameru koja može snimati i po noći te ugrađeni senzor pokreta. Na mjestu očiju su dva poveća LCD zaslona, pomoću kojih će vam Ulo javiti u kakvom je stanju.

Djeluje li pospano, vrijeme je za punjenje baterija; žmirka li, netko ju koristi za snimanje pomoću aplikacije; a ako škilji dok prati kretanje po kući, to znači kako ju netko koristi za gledanje video prijenosa uživo.

Možete ju koristiti za streaming uživo s vašeg uređaja s Androidom ili iOS-om (može i web sučelje), po danu ili po noći. Poslat će vam gif svaki put kad otkrije pokret u prostoriji koju nadzire dok vas nema.

Pogoni ju punjiva baterije koja može izdržati do tjedan dana bez punjenja. Moguće ju je koristiti u zatvorenim prostorima i na otvorenom jer je otporna na raspon temperature od -10 do 50 stupnjeva Celzijusa.


Ulo je na Kickstarteru već prikupila više od 920 tisuća eura, davno premašivši izvorno ciljani iznos. Isporuka crowdfundašima bi trebala krenuti tijekom studenog iduće godine.

Ulo - Kickstarter.com