UČENICI I STUDENTI

Prijavite se za besplatan Microsoftov certifikat

25.11.2015 u 13:11

Bionic
Reading

Algebra najavljuje novi ciklus inicijative kroz koju je dosad više od 1.500 mladih besplatno položilo svoje prve IT certifikate. Srednjoškolci i studenti moći će stjecati Microsoftove certifikate tijekom prosinca

Nakon predtestiranja i probnih ispita, certifikacijske ispite studenti će moći polagati u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Splitu i Varaždinu, a učenici srednjih škola još i u Puli i Zadru.

'Organizacijom još jednog ciklusa stjecanja Microsoft MTA certifikata za mlade stručnjake - učenike srednjih škola i studente - želimo ponovno promovirati važnost stjecanja ICT kompetencija te pomoći onima koji su zainteresirani za karijeru u ICT-u da se i usmjere prema inženjerskim zanimanjima, a studente koji već idu u pravcu karijere u atraktivnom sektoru da na vrijeme krenu stjecati certifikate koji su vrlo važni njihovim budućim poslodavcima.

U sklopu ovog ciklusa omogućit ćemo nekoliko stotina mladih ponovno besplatno stekne svoje prve stručne i međunarodno priznate ICT certifikate', rekao je Tomislav Dominković, predsjednik uprave Algebre.

Microsoftovi certifikati su vodeći u svijetu po broju certificiranih pojedinaca, a po procjenama mnogih analitičara jedna su od ključnih prednosti prilikom zapošljavanja. U ovom slučaju radi se o programu certificiranja za stjecanje titule Microsoft Technology Associate (MTA).


Možete sami odabrati područje u kojem smatraju da su najbolji i u kojem se želite dalje razvijati: programiranje aplikacija, računalne mreže, serverske tehnologije, baze podataka…

Učenici srednjih škola koji žele dokazati svoje znanje za Microsoftov certifikat moraju se prijaviti za predtestiranje putem online ispita koji će biti provedeni od 1. do 13. prosinca, nakon čega će 19. prosinca polagati certifikacijske ispite u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Puli, Zadru, Osijeku i Varaždinu.

Više informacija i prijaveza učenike: www.racunarstvo.hr

Studenti se moraju prijaviti za predtestiranje. Prvih 300 kandidata koji ostvare pozitivan rezultat moći će polagati ispit u ispitnim centrima u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Rijeci i Varaždinu, 11. i 12. prosinca. Rok za polaganje online predispita za studente je 6. prosinca u 23:59 sati. Više informacija potražite na Algebrinim stranicama.

Visoko učilište Algebra i Otvoreno učilište Algebra osigurali su i besplatne materijale za pripremu ispita, u obliku videosadržaja i materijala za e-učenje.

Ponuda MTA certifikata razlikuje se ovisno o tome radi li se o učenicima srednjih škola ili studentima.

Studenti mogu polagati ispite za certifikate iz područja Windows Operating System Fundamentals (osnove operacijskog sustava Windows), Networking Fundamentals (mrežne tehnologije), Database Fundamentals (osnove baza podataka) i Software Development Fundamentals (razvoj softvera).

Učenici srednjih škola mogu steći certifikate iz područja Software Development Fundamentals (razvoj softvera), Networking Fundamentals (mrežne tehnologije) i Windows Operating System Fundamentals (osnove operacijskog sustava Windows).

Za provedbu projekta 'Moj prvi Microsoft certifikat' Otvoreno učilište Algebra prošle je godine Microsoft nagradio titulom najboljeg svjetskog obrazovnog partnera ('Partner of the Year Award').