MI SMO ODABRALI, A VI?

Jeste li uz Svijetlu ili Tamnu stranu Sile?

23.11.2015 u 13:58

Bionic
Reading

Dok nestrpljivo iščekujemo trenutak kad ćemo pogledati sedmi nastavak 'Ratova zvijezda', Google i Disney omogućili su preobrazbu izgleda Googleovih proizvoda i usluga u skladu sa stranom Sile koju odaberete

Oglasna kampanja 'Awaken The Force Within' omogućuje vam odabir strane u sukobu koji se proteže kroz sve nastavke legendarne filmske svemirske sage.

Ovisno o odabiru (tamna ili svijetla strana Sile) preuredit će izgled niz aplikacija i servisa: Android Wear, Kalendar, Chrome (u obliku proširenja Awaken the Force Within koje treba dodati), Chromecast, Gmail, Inbox by Gmail, Karte, Google, Google Translate, Waze i YouTube. Pritom bi funkcionalnosti trebale ostati iste.

Promjena bi trebala biti vidljiva na svim pametnim telefonima i tablet računalima s Androidom, iPhoneima, iPadima, Macovima i Windowsima, kao i Chromebooku. Izuzetak su Chrome, Gmail i YouTube - promjene na ovim servisima bit će vidljive samo na desktop verzijama.


U Kalendar će automatski biti dodana događanja vezana uz 'Star Wars'. YouTube će dobiti dodatke u vidu svjetlosnih sablji.  Na Kartama će vas pratiti lovac TIE ili X-Wing. Google Now će ponuditi informacije iz povijesti 'Star Warsa'. Dalje otkricajte sami.

Sve mogućnosti ćete bez logiranja moći koristiti samo u tražilici te servisima Translate i Waze. Ukoliko ne vidite promjenu odmah, strpite se - za neke servise trebat će proći i po nekoliko sati prije no što implementacija završi.

Do premijere bi nove značajke trebale biti omogućene i za Cardboard te Chrome Experiment.

Google prati objave o promjeni na društvenim mrežama, pa nudi i omjer snaga. Trenutno pobornici Tamne strane Sile stoje nešto bolje.

Poželite li se predomisliti, samo ponovno otvorite google.com/starwars i odaberite suprotnu stranu. A ako se želite vratiti na standardno Googleovo sučelje, otvorite google.com/starwars i odaberite 'Back to Default'.

Awaken the Force Within