IZMJERIO DISPLAYMATE

Tablet iPad Mini 4 ima bolji zaslon od skupljeg iPada Pro

24.11.2015 u 07:33

Bionic
Reading

Oba Appleova tablet računala pokupila su pohvale nakon testiranja koje je obavio DisplayMate, ali se manji uređaj pokazao boljim u dvije kategorije

U DisplayMateu su analizirali zaslone novog iPada Mini 4 i iPada Pro, kao i prošlogodišnjeg modela iPada Air 2. Sva su tri dobila visoke
ocjene. Očekivano, noviji modeli su nadmašili stari, ali je na vrhu završio iPad Mini 4.

Rezultat je iznenađenje utoliko što se iPad Pro, pušten u prodaju nedavno po početnoj cijeni od 799 dolara, smatra luksuznijim uređajem.

Kvaliteta zaslona je važna jer se po njoj uređaj može istaknuti među morem sličnih na tržištu. Kupci gledaju kako prikazuje fotografije, čitljivost pod Sunčevim svjetlom i tome slično.


U prodaji od početka rujna, iPad Mini 4 preuzeo je prvo mjesto u svim kategorijama osim omjera kontrasta, u kojoj je ocijenjen kao vrlo dobar. Oborio je rekorde preciznosti boja, stupnja kontrasta pri jakom ambijentalnom osvjetljenju i niskom odsjaju. Opisali su ga kao 'školski savršen LCD zaslon'.

Sa zaslonom dijagonale 12,9 inča (32,7 centimetara), iPad Pro bi trebao zamijeniti laptop. U testiranju je pokupio ocjene u rasponu od 'vrlo dobar' do 'odličan' u svim kategorijama, ali je ipak zaostao za iPadom Mini 4 u dvije kategorije: kontrastu i preciznosti boja.

S druge strane, pokazao se kao energetski najučinkovitiji uređaj među Appleovim tablet računalima.

Više:CNET