ZA SVAKOGA

Probajte Firefox OS na siguran način i na svom Android uređaju

13.11.2015 u 12:34

Bionic
Reading

Na operativnom sustavu Firefox OS se još uvijek radi, iako možda 'u tišini'. Mozilla je ovih dana otkrila novu stranicu za Firefox OS u izdanju 2.5 Developer Preview, ali u obliku eksperimentalne aplikacije koja se može smjestiti na Android uređaje

Na taj način je moguće 'iskusiti' Firefox OS bez rizika koje donosi flashanje uređaja. Nije riječ o nekoj posebnoj novosti za entuzijaste koji su pratili razvoj u Mozilli - već ranije je organizacija otkrila 'Boot to Gecko Droid', projekt kojim se Firefox OS na neki način pretvorio u Android launcher. Izdanje Firefox OS-a koje se može smjestiti u obliku aplikacije na Android uređaje je tek rafiniranije izdanje, no i dalje eksperimentalno.

S obzirom na činjenicu da je posrijedi Developer Preview i eksperimentalni oblik aplikacije, ovo 'iskusiti' što Mozilla navodi možda nije baš optimalno - niti pokazatelj onoga kako Firefox OS radi u praksi. Ipak, oni znatiželjni će bez straha na svoje uređaje moći probati Firefox OS 2.5 i možda razmisliti o još jednoj platformi na tržištu.