ISPROBALI SMO

Elegancija na radnom stolu - računalo Asus ET2232INK

02.11.2015 u 07:21

Bionic
Reading

Sve-u-jednom računala već odavno se nameću kao odabir sve većeg broja korisnika u potrazi za elegantnim kućnim i radnim rješenjima koja će ih riješiti uobičajene hrpe kablova. Asusovo računalo oznake ET2232INK jedno je u moru dostupnih, a u nastavku teksta možete pročitati naše dojmove o njemu

Iz Asusa navode da će vam računalo ET2232INK pružiti sve što vam treba i nisu daleko od istine. Ako ste u potrazi za sve-u-jedan računalom spremnim za rad onog trena kada ga raspakirate, svakako razmislite i o ovom Asusovom rješenju.

Što se samog izgleda stroja tiče, nemamo nikakvu zamjerku. Radi se o bezvremenom dizajnu koji će se savršeno uklopiti bilo u radno, bilo u kućno okruženje. Sve što računalo sadrži smješteno je u 21,5 inča Full HD zaslona formata 16:9, blago zaobljenih bridova i elegantnog finiša izrade.

Računalo dolazi u dvije verzije kućišta - bijeloj ili crnoj - a na vama je da odaberete omiljenu. Prednja strana kućišta sadrži tek nekoliko gumbi osjetljivih na dodir kojima ćete upravljati samim uređajem dok je stražnja rezervirana za sve utore i dodatke. Osim dva USB 3.0 utora, na stražnjoj strani ćete tako pronaći dodatni USB 2.0 utor, konektor za mrežu, televizijsku antenu, napajanje, HDMI izlaz, poklopac ispod kojeg se nalaze utori za slušalice, mikrofon i memorijsku karticu te još jedan poklopac koji omogućuje proširenje standardno ugrađenih 2 GB radne memorije.

Unutar kućišta Asus je upakirao Intelov procesor Celeron J1800, spomenutih 2 GB radne memorije, grafički pokretač NVIDIA GeForce 820M s pripadajućih 1 GB radne memorije, 500 GB podatkovnog prostora te ostale komponente potrebne za nesmetan korisnički rad. Sa softverske strane zaduženi su Windowsi u verziji 8.1 te ih besplatno možete nadograditi na ‘desetku’.

Od reprodukcije audiozapisa i ostalih zvučnih efekata ne očekujte čuda jer su za to zadužena dva zvučnika snage 2W, no uz Asusove tehnologije, poput Asus AudioWizarda, nećete ostati zakinuti baš za sve audioefekte. U kompaniji nisu stali na vlastitim rješenjima pa računalo sadrži tehnologiju Advanced Hand-Gesture Recognition Software (HGRS), a ona preko ugrađene kamerice omogućuje upravljanje sadržajima pokretima dlana te će uloviti pokret već s pet metara udaljenosti od same kamere.

Uz računalo ET2232INK Asus će vam isporučiti tipkovnicu i miš koji svojim izgledom prate njegov dizajn.

Asus ET2232INK nećete uzimati u obzir kao računalo na kojem ćete svakodnevno raditi ako ste napredniji korisnik koji od svog stroja očekuje pokretanje zahtjevnih igara, profesionalnu obradu audio i videozapisa i slične radnje, no prosječnom korisniku zadovoljit će sve računalne potrebe. Uostalom, za cijenu od 4.149 kuna, koliko stoji Asus ET2232INK, ni ne možete očekivati čuda.

Da zaključimo: ako ste u potrazi za uredskim računalom od kojeg očekujete izvršavanje jednostavnijih poslovnih zadataka ili ste kućni korisnik koji uživa u blagodatima interneta te čitanju tportala i sličnih, ne tražite dalje - Asus ET2232INK namijenjen je upravo vama.

SPECIFIKACIJE:

Asus ET2232INK
OS: Windows 8.1
Zaslon: 21.5"(54.6cm), 16:9, Wide Screen, Full HD 1920x1080, LED-backlight
Procesor: Intel Celeron J1800
Grafika: NVIDIA GeForce 820M 1 GB
Radna memorija: 2 GB
Podatkovni prostor: 500 GB
Povezivost: 802.11 b/g/n ili 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth V4.0
Kamera: 1 MP
Audio: SonicMaster, zvučnici 2x2W
Mikrofon: Da
Utori: USB 3.0, USB 2., čitač memorijskih kartica, HDMI izlaz, LAN, zvučnici, mikrofon
Dimenzije: 520 x 409 x 4.9 ~181 mm
Masa: 7,22 kg
Softver: Anti-Virus Trial, Adobe Acrobat Reader, Adobe Flash Player, ASUS WebStorage, Ai Charger ll, Freshpaint, Fingertapps Instrument, Office Trial, SKYPE
Cijena: 4.149 kuna

Asus ET2232INK