PRIVIKAVAJU SE

Facebook se vraća na mrežu 2G

30.10.2015 u 09:35

Bionic
Reading

Kako bi pripremila svoje zaposlenike na iskorak u svijet nižih brzina mobilnog interneta, najveća svjetska društvena mreža uvela je '2G Tuesdays', program koji omogućava prijelaz na 2G mrežu utorcima na sat vremena

Program '2G Tuesdays' osmišljen je kako bi zaposlenici osjetili kako je živjeti sa sporim 2G internetom, kojeg koriste stotine milijuna ljudi na tržištima u razvoju.

Djelatnici ne moraju u njemu sudjelovati i ne traje cijeli dan, ali pruža priliku onima koji ne putuju u udaljene zemlje bolje razumijevanje problema s kojima se korisnici u njima susreću.

Pošto gotovo milijarda Facebookovih aktivnih korisnika mjesečno živi izvan Sjedinjenih Država i Europe, moglo bi se reći kako je uvođenje programa ovog tipa bilo nužno. Iskustvo korištenja Facebooka na širokopojasnom pristupu (pa bio on i mobilni) radikalno se razlikuje od situacije u kojoj se stranica učitava i po dvije minute.


Facebook je već objavio ogoljeno izdanje svoje aplikacije za Android namijenjeno upravo tržištima na kojima brzi pristup internetu još uvijek nije norma.

Više:Tech Crunch