NOVITETI

Novi DynaPad je Toshibina digitalna bilježnica

13.10.2015 u 19:36

Bionic
Reading

DynaPad je, tvrde u Toshibi, jedinstveno Windows 10 tablet računalo koje bi u svijet digitalnog trebalo vratiti osjećaj pisanja rukom po papiru

Kao tablet tanak je 6,9 milimetara i teži 569 grama, što bi ga trebalo činiti najtanjim i najlakšim Windows 10 tabletom zaslona dijagonale 30 centimetara (12 inča) na svijetu

Satensko-zlatno kućište napravljeno je od karbonskih vlakana, navodno četiri puta čvršće od konvencionalnih konstrukcija. Zaslon je WUXGA+ IPS, razlučivosti 1.920 puta 1.280 piksela, s dvoslojnim premazom za smanjenje vidljivosti otisaka prstiju i odsjaja. Pogoni ga procesor Atom na 1,44 GHz, podržan sa četiri GB memorije.


Tablet možete pretvoriti u prijenosno računalo zahvaljujući tankoj i laganoj tipkovnici punog formata. Kad se koristi u režimu školjke (kao prijenosno računalo s ekranom na preklop, spojen magnetima), na raspolaganju vam je tipkovnica s razmakom od 19 mm i hodom tipki od 1,5 mm. Dok nisu u uporabi, tablet i tipkovnica spojeni su magnetima, zbog lakšeg odlaganja i zaštite ekrana, dok se olovka spaja na stranicu tableta.

DynaPad je dizajniran s namjerom repliciranja osjećaja pisanja olovkom po papiru, zbog čega je i izrađen u formatu uobičajenom za bilježnice B5. Kako bi to postigao, opremljen je aktivnom elektrostatičkom olovkom Wacom TruePen koju odlikuje sposobnost prepoznavanja pritiska olovke, bez obzira koliko oštar ili blag.


To bi vam trebalo omogućiti da po zaslonu pišete onako kako bi to činili na papiru - hvatajući bilješke, označavajući dokumente, zabavljajući se crtanjem... Značajka neprihvaćanja dlana trebala bi osigurati slučajne greške pri unosu na ekran. Pritom nije važno jeste li dešnjak ili ljevak.

Paket predinstaliranih, originalnih aplikacija uključuje aplikacije TruNote, TruCapture, TruRecorder, TruNote Clip i TruNote Share, koje pružaju podršku pri stvaranju i komuniciranju sadržaja, bez obzira radi li se o glasovnoj snimci sa sastanka, fotografiranom tekstu ili jednostavnom zapisivanju kratke poruke, na raznim uređajima.

Toshiba DynaPad će u Europi biti dostupan tijekom prvog tromjesečja 2016.