FUTURECRAFT 3D

Adidas će svoje nove tenisice - printati

11.10.2015 u 08:54

Bionic
Reading

Zahvaljujući Futurecraft 3D, tenisici za trčanje čiji je potplat napravljen korištenjem 3D printera, Adidas je otkrio svoju viziju budućnosti sportske obuće

U sklopu svog 3D koncepta koji pruža personalizirano iskustvo svim sportašima, Adidas je stvorio zanimljivu kombinaciju materijala i procesa proizvodnje. Njihov cilj je, naime, proizvesti tenisicu koja je posebno prilagođena svakom korisniku.

To planiraju izvesti zahvaljujući posebnoj traci za analizu koraka koja bi na licu mjesta omogućila proizvodnju individualiziranih tenisica posebno prilagođenih svakom kupcu.

Adidas Futurecraft 3D


Zahvaljujući čaroliji 3D printera rezultat je fleksibilan, potpuno prozračan, ugljični otisak sportaševa otiska stopala koji povezuje točne konture i točke pritiska stopala.

Futurecraft 3D izravni je rezultat Adidasove suradnje s Materialiseom, jednom od najvećih firmi posvećenih 3D printanju. Hoće li to postati trend ili samo proizvod za vrhunske sportaše, ovisi jedino o složenosti proizvodnje, kao i cijeni koja, barem za sada, vjerojatno nije među najnižima na tržištu.