ONLINE BIROKRACIJA

Presmiješna borba Facebooka i čovjeka imena Nešto Dugo I Komplicirano

07.10.2015 u 13:57

Bionic
Reading

Fotografije s vjenčanja, razni online servisi te račun na Facebooku čovjeka imena Nešto Dugo I Komplicirano postali su neupotrebljivi kada su administratori društvene mreže odlučili da je njegovo ime - lažno

Otkako je društvene mreže, Facebook od svojih korisnika zahtijeva da koriste svoja stvarna imena. Dobar dio oglušio se na ovo pravilo te su se našli u problemu kada im je Facebook blokirao račune te zahtijevao da unesu svoja prava imena. O ovom problemu pisali smo vam još početkom godine, no tijekom srpnja stvar se dodatno zakomplicirala.

Naime, tijekom razgovora s ekipom BuzzFeeda Mark Zuckerberg iznio je nejasna stajališta, tako da smo i dalje zbunjeni, vjerojatno jednako kao i vi.

Svoje iznenađenje i nezadovoljstvo britanskim medijima odlučio je podijeliti i čovjek imena Nešto Dugo I Komplicirano, a kojem su račun, svi sadržaji na Facebooku te svi servisi koji kao pristup primaju njegove podatke s Facebooka postali neupotrebljivi. Taj tridesetogodišnjak tako nije mogao više pristupiti svojim fotografijama s vjenčanja, određenim poslovnim dokumentima te raznim drugim sadržajima prije otprilike tri dana kada je krenulo njegovo natezanje s predstavnicima društvene mreže.

Kako bi udovoljio Facebooku, gospodin Komplicirano dostavio im je kopije vozačke dozvole, kreditne kartice, pasoša, potvrdu od policije, kopije komunalnih računa, potvrdu iz banke te svu silu sličnih dokumenata, no ništa nije upalilo. Račun na Facebooku odobren mu je tek nakon što je priča o njemu izašla u britanskim medijima.

Nešto Dugo I Komplicirano Facebook koristi proteklih osam godina, a svoje pravo ime William Wood odlučio je, iz samo njemu znanih razloga, službeno promijeniti upravo u to vrijeme, tijekom 2007. godine.