KRENULO ISTRAŽIVANJE

Napokon ćemo saznati što to točno mladi rade na internetu

07.10.2015 u 10:58

Bionic
Reading

Nakon dugih i iscrpnih priprema u organizaciji Centra za sigurniji internet počelo je nacionalno istraživanje navika mladih na internetu

U sklopu projekta Centra za sigurniji internet RH započelo je najveće nacionalno istraživanje na temu sigurnosti na internetu te navika mladih pri njegovom korištenju. Tim koji se sastoji od dva stručna suradnika, Mirne Ažić i Vanje Gorjanac, te zaposlenika Centra krenuo je na put po cijeloj Republici Hrvatskoj kako bi istražio navike mladih.

‘Ovo je jedinstvena prilika da istražimo navike mladih i djece u RH pri korištenju interneta te na koje sve probleme nailaze. Odlično surađuju s nama te ih zaista zanima ova tematika', poručuje Vanja Gorjanac.

Svoje putovanje započeli su 6. listopada u OŠ Vladimira Nazora u Vinkovcima te dolaze 7. listopada u OŠ Antuna Mihanovića u Osijeku. Tijekom putovanja ‘agentice CSI.hr’, kako ih nazivaju iz Centra, obići će cijelu Hrvatsku - ukupno preko 7.000 kilometara, 90 osnovnih i srednjih škola te 22 grada.

‘Ovo je jako bitno istraživanje za naš centar’, komentira Tomislav Ramljak, voditelj Centra, ‘u koje je utrošeno puno vremena i truda kako u samu tehničku pripremu putovanja i suradnje sa školama tako i u izradu samih upitnika, za koje moramo zahvaliti Filozofskom fakultetu i timu ljudi koji je radio na njima, na čelu s doc. dr. sc. Danielom Šincek, voditeljicom Odsjeka za psihologiju'.

Sam tijek istraživanja možete pratiti na službenim profilima Centra za sigurniji internet na njihovoj stranici na Facebooku, na Twitteru putem oznake #NETistrazivanje2015 te na službenoj web stranici