NESHVATLJIVO

OnePlus X će biti slabiji, ali će možda imati ono što Two nema

05.10.2015 u 07:02

Bionic
Reading

Novu perjanicu tvrtke OnePlus još uvijek je nemoguće dobiti bez pozivnice, čime se stvari nisu bitnije poboljšale u odnosu na lani. Da stvar bude gora, OnePlus Two se vrlo lako našao na meti kritika, kako zbog dizajna, tako i zbog uklanjanja NFC-a i korištenja prilično 'vrućeg' čipa. OnePlus sada priprema model OnePlus X, koji će biti još nižeg cjenovnog segmenta

Dok je ime 5-inčnog uređaja nepotvrđeno, po svoj prilici će u sebi sadržavati čip prošlogodišnjeg modela - Qualcommov Snapdragon 801. Ostali detalji otkrivaju još i zaslon razlučivosti 720p, no postoji mogućnost 'iznenađenja'. Neke glasine govore da će ovaj model zbog kritika sadržavati i NFC, pored čitača otiska prstiju smještenog na stražnjoj strani (poput novih Nexus modela) umjesto u obliku tipke sprijeda.

Na stražnjoj strani računalnih prikaza koje je pružio GizmoChina moguće je vidjeti i dvostruku LED bljeskalicu te neobičan dvostruki sustav kamerica. Prema istim informacijama, uređaj bi trebao koštati svega 250 dolara, a OnePlus bi ga mogao otkriti već sada u listopadu.


Hoće li biti većih iznenađenja nije jasno, ali se svakako može očekivati još pozivnica i još čekanja za entuzijaste. OnePlus je, nažalost, postao poznatiji po svojim promašenim marketinškim kampanjama, sustavu pozivnica za svoje uređaje i borbi s Cyanogenom, nego li po nečem drugom.