ODLIČNA VIJEST ZA APPLE

Zbogom kamerama: Novinari se uživo javljaju - iPhoneom

30.09.2015 u 15:50

Bionic
Reading

Tijekom ljeta švicarska TV postaja Léman Bleu podijelila je svojim izvjestiteljima iPhone 6 i dodatnu opremu, kako bi Appleovim pametnim telefonom mogli snimati priloge i javljati se uživo, s mikrofonom u jednoj ruci i štapom za selfie u drugoj

Sve veći broj televizijskih reklama snimljeno je Appleovim uređajima. Čak je i cijeli film 'Tangerine', uvršten u ovogodišnje izdanje festivala 'Sundance', u potpunosti snimljen s dva iPhonea.

Senzori i druga tehnologija postaju sve kvalitetniji, što pametne telefone poput iPhonea (s 12-megapikselnom kamerom, stabilizacijom slike i videom razlučivosti 4K na novijim modelima) čine privlačnom i jeftinijom alternativom skupim kamerama i kombijima sa satelitskom vezom.


Vlasnicima medija, pogotovo manjih lokalnih, smanjenje troškova će svakako dobro doći, a izvjestiteljske ekipe moći će biti pokretnije i brže reagirati. S druge strane, kamermani i snimatelji neće biti zadovoljni time što će im radno mjesto doći u pitanje, kao ni već poslom pretrpani novinari na koje pada još jedna zadaća.

Ni za proizvođače kamera to nije dobra vijest, za razliku od Applea koji je - čini se - našao put u potencijalno lukrativnu tržišnu nišu.

Više:Cult of Mac