MOĆNI NOVITET

Šuška se kako će LG G5 imati...

04.10.2015 u 07:09

Bionic
Reading

Pošto je G4 je najavljen u travnju, malo je vjerojatno kako ćemo uskoro vidjeti njegovog nasljednika. Nove modele toliko brzo ne izbacuje čak ni Sony. Ipak, to ne znači kako u LG-ju već ne razmišljaju što bi i kako novi top model trebao ponuditi

Nagađa se kako bi G5 mogao ponuditi kameru sa Sonyjevim senzorom od 20 megapiksela i Snapdragon 820 SoC.

LG je donekle bio prisiljen uvrstiti Snapdragon 808 umjesto 810 u G4, zato što je u vrijeme kad je proizvodnja počinjala Qualcomm još uvijek muku mučio s pregrijavanjem 810.

Priča bi iduće godine (vjerojatno još tijekom njene prve polovice, moguće u svibnju) mogla biti drukčija - u novom pametnom telefonu mogao bi se naći njihov najmoćniji SoC: Snapdragon 820.

Uz to, stražnja kamera bi bila pojačana sa sadašnjih 16 na 20 megapiksela, uz Sonyjev 1/2-inčni senzor posebno proizveden za LG te otvor blende od f/1.8. Za očekivati je kako će biti dodane i napredne tehnologije poput optičke stabilizacije slike i laserskog autofokusa.


Navodno će zadržati zaslon dijagonale 5,5 inča (13,9 centimetara), ali će zato imati ugrađen skener rožnice, tehnologiju ekspresnog punjenja Quick Charge 3.0, moguće i metalno kućište.

Priča se i kako bi početkom godine mogli vidjeti i novi G Flex 3.