URADI SAM!

Ovaj mobitel ćete sastavljati sami - kako vas volja

03.10.2015 u 08:10

Bionic
Reading

Entuzijasti iz svijeta elektronike uskoro će moći uživati i u vlastitim modularnim pametnim telefonima. RePhone je 'prvi open source modularni paket' kojeg korisnici mogu prilagođavati po želji, a kućište uređaja se radi od kartona

RePhone tako pruža GSM i 3G funkcionalnost, a na Kickstarter kampanji dostupan je u tri različita paketa. RePhone modul GSM+BLE, modul 3G i RePhone Kit Create. Potonji stiže s GSM+BLE modulom, audio modulom, 1,54-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, baterijom od 520mAh i dva pripremljena kartonska kućišta.

Glavni modul (GSM+BLE) je minijaturnih dimenzija, a u sebi podržava mnoštvo stvari koje će entuzijasti znati iskoristiti (dodavati GPS, NFC i bilo što drugo):


U projektu je moguće sudjelovati za svega 12 dolara, što donosi RePhone Core Module GSM+BLE, uz dostavu u listopadu. RePhone Kit Create je pak moguće nabaviti za 39 dolara. Kickstarter kampanjom pokušalo se skupiti kakvih 50 tisuća dolara, a za sada je prikupljeno tri puta više sredstava uz 30 preostalih dana kampanje.