SLAMKA SPASA

Blackberry potvrdio: Prelazimo na Android

28.09.2015 u 06:59

Bionic
Reading

BlackBerry Priv (privatnost i privilegija, ako vas je zanimalo) pojavit će se na tržištu tijekom četvrtog tromjesječja ove godine. Novi uređaj na BB10 zasad nije u planu

Pokušavajući pronaći način kako spasiti tonuće poslovanje, kanadski proizvođač mobitela okrenuo se Googleovom mobilnom operativnom sustavu. Potvrdili su kako rade na pametnom telefonu koji će koristiti Android, što je radikalan zaokret od dosadašnje politike, u sklopu koje su razvijali vlastiti OS.

O uređaj na izvlačenje nazvanom Priv već se dugo šuška. Preuzimanjem Androida Blackberry bi riješio jedan od najvećih problema: manjak aplikacija. Kako je najavio direktor tvrtke John Chen, Priv bi trebao biti najsigurniji Android na tržištu. Novi uređaj s operativnim sustavom BB10 nije u planu za ovu godinu.

Blackberry je također objavio kako su ostvarili prihode prodajom 800 tisuća uređaja ove godine, odnosno trećinu prošlogodišnjeg rezultata. Od ukupnih 490 milijuna dolara prihoda 43 posto je došlo od naknada za pristup uslugama, koje su po prvi put nadmašile hardver.

Više:CNET