ASUSOVI NOVITETI

ZenFoni, laptopi i ruter iz Mordora

Bionic
Reading

Asus je na IFA-u donio pregršt uređaja - nove modele iz serije pametnih telefona ZenFone, novo tablet računalo na Androidu i mini-računalo Vivo Stick, laptope za gejmere...

ZenFone 2 Deluxe, namijenjen zahtjevnijim korisnicima, pogoni Intelov procesor Atom na 2,3 GHz, podržan sa četiri GB memorije. Ima pohvalnih 128 GB memorije. Glavna prednost modela Max je baterija kapaciteta 5.000 mAh, dok se Selfie može pohvaliti prednjom kamerom PixelMaster s 13 megapiksela, Zoom je navodno najtanji pametni telefon na svijetu s 3x zoomom.

Uz pametne telefone stiglo je i novo tablet računalo na Androidu Zenpad, pogonjeno 64-bitnim procesorom Atom, podržanim sa četiri GB RAM-a. Neuobičajeno za tu kategoriju uređaja, može isporučiti fotografije u HDR kvaliteti i DTS-HD zvuk.

ZenWatch 2, izvorno predstavljen tijekom Computexa, ima vlastitog digitalnog pomoćnika kako bi bolje surađivao sa ZenFoneom. Moguće je slati poruke izravno s njega, otporan je na vodu i bateriju koju je moguće napuniti do pola za nešto dulje od pola sata, a koja potpuno napunjena može trajati dva dana.


VivoStick je mini-računalo na sticku koje, iako teži tek 70 grama, nudi dva GB RAM-a, 32 GB memorije za pohranu, dva utora za USB i jedan za HDMI. Zahvaljujući ugrađenoj Intelovoj platformi Cherry Trail trebalo bi ponuditi brže performanse uz nižu potrošnju energije. Ne znamo kad će na tržište, no cijena mu je 129 dolara.

Niz Aususovih noviteta namijenjeno je igračicama i igračima računalnih igara. Najavljen je tako potpuno novi laptop, koji bi trebao postati dijelom serije ROG. Imat će zaslon dijagonale 17 inča (43,1 centimetar), Nvidijinu grafiku GeForce GTX i vodeno hlađenje. Cijena, specifikacije i datum izlaska na tržište zasad nisu poznati.


Novi model u ponudi je također 17-inčni G752, u kojem je smješten novi Intelov četverojezgreni procesor iz linije Skylake iCore i7-6700HQ i operativni sustav Windows 10, a koji će biti dostupan u nekoliko konfiguracija.

Najjeftinija će imati GTX 965M i zaslon razlučivosti 1.080 p. Iduća dolazi s GTX 970M i zaslonom iste veličine, dok će najjača (i najskuplja) imati GTX 980M i mogućnost dodavanja 4K panela. Na raspolaganju će biti M.2 SSD-ovi i do 64 GB RAM-a. Početna cijena? 1.499 dolara. U prodaju kreće s blagdanskom sezonom.

Za gejmerski svijet je i RT-AC5300U, novi ruter koji kao da je izašao iz Mordora. Dolazi s tehnologijom NitroQAM za bolje performanse tijekom igranja igara za više igrača online, streaming videa u 4K rezoluciji i slično, Broadcomovim tri-band wi-fi čipsetom i AC5300 brzinama i platformom XStream.