FRIŠKI ANDROIDI

Vibe P1 i P1m dva su nova smartfona iz Lenova

Bionic
Reading

Novi modeli pametnih telefona dolaze s velikim baterijama (prvi nudi kapacitet od 5.000, drugi 4.000 mAh) i pametnim alatima za uštedu energije

Vibe P1 i P1m dolaze s ručnim prekidačem za uštedu energije te s funkcijom OTG (On-The-Go) Charging za punjenje drugih USB povezivih uređaja, poput Bluetooth slušalica i prenosivih zvučnika. Oba modela podržavaju surfanje mrežama 4G.

Vibe P1 ima FHD IPS zaslon dijagonale 5,5 inča i razlučivosti 1.080 puta 1.920 piksela, sa zaštitnim staklom Corning Gorilla 3. Pogoni ga Qualcommov 64-bitni osmojezgreni Snapdragon 615 na 1,5 GHz, uz Adreno 40 kao GPU te tri GB RAM-a.

Šesnaest GB memorije moguće je proširiti karticom mikro SD. Wi-Fi Boost pruža 5G Wi-Fi potporu za poboljšanu Wi-Fi brzinu i doseg. Ima podršku za NFC, kao i za dvije kartice SIM (dual 4G).

Dolazi sa stražnjom kamerom od 13 MP s tehnologijom PDAF brzog fokusa i selfie kamerom od pet MP s višestrukim načinima slikanja i značajkama uljepšavanja. Uređaj uključuje i zapečaćenu zvučnu komoru za poboljšanu rezonanciju i bolji bas za različite vrste multimedijalnih potreba.


U tipku Home ugrađen je skener otiska prsta. Baterija je kapaciteta 5.000m Ah, podržana značajkom za brzo punjenje od 24 W.

Vibe P1m zaštićen je, kažu u Lenovu, posebnim nano premazom koji ga čini vodonepropusnim. Ima petoinčni zaslon rezolucije 720 puta 1.280 piskela. Pokreće ga četverojezgreni 64-bitni procesor MediaTek MT6735, uz dva GB RAM-a. Ima 16 GB memorije za pohranu.

Dolazi s baterijom kapaciteta 4.000m Ah i s funkcijom brzog punjenja.

Operativni sustav na oba uređaja je Android 5.1 Lollipop. Vibe P1 dostupan je u sivoj, zlatnoj i boji platine, dok je P1m dostupan u crnoj i i bijeloj.

Vibe P1 bit će dostupan početkom listopada, a P1m sredinom rujna u zemljama gdje su dostupni pametni telefoni tvrtke Lenovo, što uključuje i Hrvatsku. Početna cijena za Vibe P1 je 279 američkih dolara i 159 američkih dolara za P1m.