KICKRS.NET

S ovim startupom i vi možete biti nogometni agent

03.09.2015 u 16:15

Bionic
Reading

Kickrs.net je švicarski startup s platformom za zajedničko financiranje koja vas želi pretvoriti u nogometnog agenta, omogućiti sudjelovanje na tržištu nogometnih transfera te zaradu putem ulaganja u mlade nade nogometa

U Hrvatskoj je puno onih koji misle kako bi bili daleko bolji nogometni treneri ili izbornici, na lokalnoj i nacionalnoj razini. No, ogromna većina tih 'stručnjaka' nema gdje drugdje pokazati svoje znanje i ekspertizu, osim u kladionicama.

Švicarski startup Kickrs.net želi to promijeniti i dati svima priliku da se okušaju u ulozi nogometnog agenta, podrže mlade nogometne talente i pritom možda i nešto zarade.

Evo kako bi to trebalo funkcionirati. Trenutno je aktivna kampanja u suradnji s belgijskim prvoligaškim klubom Sint Truiden, kojom se skuplja 300 tisuća eura za mladog Grka Panagiotisa Kynigopoulosa, igrača reprezentacije U -19. U prvih tjedan dana kampanju je podržalo više od 200 investitora, koji su prikupili više od 41 tisuću eura.


Uspiju li do 18. rujna skupiti ciljani iznos, Kynigopoulos će obući dres belgijskog prvoligaša. Iskaže li se igrom i golovima, vrijednost će mu porasti. Zainteresira li se drugi klub za njega i plati traženu cijenu, svi ulagači će dobiti dio novca dobivenog prodajom razmjerno izvornom ulaganju, koji bi im na račun trebao sjesti otprilike dva mjeseca nakon transakcije.

Donja granica za ulaganje nije određena, gornja je za većinu potencijalnih investitora postavljena na tisuću eura. Ulagači pritom ne stječu nikakva prava na igrača, već samo na eventualni povrat uloženog i podjelu dobiti od prodaje.

Ne uspije li Kynigopoulos ostvariti transfer, ulagači neće dobiti ništa. To je rizik ulaganja, kažu u Kickrsu. Ukoliko kampanja ne uspije prikupiti ciljani iznos, novac bi trebao biti vraćen ulagačima.

Kako će to doista funkcionirati u mutnim vodama nogometnog biznisa, ostaje za vidjeti. No, u Kickrsu tvrde kako već pregovaraju s njemačkim klubovima kako bi proširili poslovanje i na tu zemlju. Nadaju se kako će uskoro imati priliku doći i na hrvatsko tržište.

Na ovoj nesvakidašnjoj platformi radi i tim zagrebačke tvrtke i-Ways. 'Sudjelovali smo u razradi inicijalne ideje i same platforme. Takvi projekti za nas su uvijek posebni jer se pridonoseći osnovnoj ideji povezujemo i poistovjećujemo s finalnim proizvodom.

Suradnja s Kickrsom traje pet mjeseci. Ponosna sam na sve članove tima koji stoje iz projekta jer smo omogućili pokretanje prve kampanje u vrlo kratkom roku. Vjerujem da Kickrs otvara nove horizonte u svijetu nogometa jer objedinjuje igru, ljubav prema nogometu i mogućnost za zaradu', kaže direktorica i-Waysa Dragana Gučanin

KICKRS.NET - How it works