ABC ACCELERATOR

Imate ideju za zdravstveni startup? Javite se Slovencima!

03.09.2015 u 13:09

Bionic
Reading

Do 13. rujna možete se prijaviti za drugu rundu programa u ove godine pokrenutom ljubljanskom ABC Acceleratoru, s temom 'Smart Living & Health'. Prime li vas, dočekat će vas novootvoreni prostor namijenen startupovima i besplatni stan

Slovenski ABC Accelerator će u petak, 11. rujna, u dvorani D (Emporium) ljubljanskog BTC Cityja otvoriti Acceleration Business City, dvije tisuće kvadratnih metara velik prostor koji će startupovima ponuditi urede, prostor za co-working (fleksibilan i fiksni), četiri velike sobe za sastanke, dva mirna kutka i dvije predavaonice, kao i lokacije predviđene za druženje i zabavu. Bit će opremljen velikom kuhinjom i trgovinom budućnosti.

Istog dana tijekom prijepodneva bit će dodijeljene i nagrade CESA (Central European Startup Awards) za Sloveniju u osam kategorija. Pobjednici će se, skupa s najboljima iz deset zemalja u regiji, za titulu najboljeg natjecati u listopadu u Beču.

ABC Accelerator je otvoren u ožujku ove godine u BTC Cityju u Ljubljani. Od 140 pristiglih prijava za prvu rundu programa, koja se bavila temom 'Smart Cities', 11 ih je bilo iz Hrvatske. U demo danu sudjelovalo je osam odabranih startupova. Privukao je više od 70 domaćih i međunarodnih investitora.


Druga runda programa počinje 9. listopada, a tema mu je 'Smart Living & Health'. Traže se tvrtke u ranoj fazi razvoja koje imaju završen proizvod i rastući broj korisnika. Program traje tri mjeseca, s mogućim produljenjem na još tri. U fokusu rada sto mentora bit će rast tvrtke i širenje na globalnoj razini.

U ABC Acceleratoru su priredili i 15 tisuća eura za ulaganja (zauzvrat traže udio od osam posto) te do 310 tisuća eura bonusa u tehnološkoj opremi i licenciranju, u suradnji s IBM-om i njegovih 42 inovacijska centra, kao i besplatan stan za hrvatske timove. Osim IBM-a, među partnerima su Cisco, Microsoft, Američka trgovinska komora...

Prijave za ABC Accelerator su otvorene do 13. rujna

ABC Accelerator - OFFICIAL INTRO VIDEO