NEXT STEP CHALLENGE

Želite 250 tisuća eura? Rok za prijavu je 30. rujna!

30.08.2015 u 08:00

Bionic
Reading

Natjecanje za startupove 'Next Step Challenge' otvorilo je novi krug prijava. Do ponoći 30. rujna možete poslati svoj projekt i ući u konkurenciju za nagradu vrijednu 250 tisuća eura (odnosno 1,8 milijuna kuna)

'Next Step Challenge' dio je programa danske tvrtke SE i skandinavskog akceleratora Accelerace za startupove. Ovo je natječaj za treću generaciju. Traže 12 timova koji se bave energetikom i digitalnim proizvodima za šestomjesečni program rasta i razvoja.

Na raspolaganju će biti digitalna infrastruktura i pametna mreža, veliki broj poslovnih ljudi i investitora, više od dvjesto sati konzultiranja i mentoriranja na međunarodnoj razini, paket namijenjen pokretačima projekta vrijedan više od 50 tisuća eura, kao i besplatan smještaj i uredski prostor. Među partnerima su Microsoftov BizPark i Amazonov Web Services.


Program kreće tijekom prosinca ove godine. U veljači iduće godine startupovi će se preseliti u inkubator Next Step City u gradu Esbjergu u Danskoj, da bi sve skupa završilo dodjelom prve nagrade u lipnju 2016.

Next Step Challenge: Consulting

'Next Step Challenge' pokrenut je 2013. Prema njihovim podacima, svi startupovi koji su dosad sudjelovali u programu i dalje su aktivni, dok je 88 posto njih uspjelo privući ulaganja u prosjeku vrijedna milijun eura. Pobjedu su dosad odnijeli srbijanski Teleskin (2014.) s mobilnom aplikacijom za rano otkrivanje raka kože i melanoma te američki TableGrabber (2015.) za tehnologiju namijenjenu restoranima.