NOVITETI

Rolly - tipkovnica koju ćete nositi u džepu

27.08.2015 u 15:29

Bionic
Reading

LG će na sajmu IFA 2015 u Berlinu predstaviti prvu u industriji čvrstu bežičnu prijenosnu tipkovnicu koja se može smotati. Za razliku od drugih prijenosnih tipkovnica na tržištu, Rolly (model KBB-700) sklapa se duž četiri reda kako bi se pretvorila u 'štapić' koji stane u svaki džep ili torbu

Tipkovnica Rolly dolazi s tipkama s jasnim kontrastom i stalkom na izvlačenje za mobilni uređaj. Udaljenost između središnjih dijelova dviju susjednih tipki (key pitch) je 17 milimetara, tek nešto manje od za većinu tipkovnica za osobna računala standardnih 18 mm.

Izrađena je od polikarbonatne i crne ABS plastike. Dvije ručice na izvlačenje drže pametni telefon ili tablet dijagonale do 10 inča (25,4 centimetra) u uspravnom položaju.

Razmotavanjem tipkovnice Rolly pokreće se funkcija automatskog uparivanja, kojom je moguće povezati dva različita uređaja istovremeno putem Bluetootha 3.0. Prebacivanje među tim uređajima vrši se pritiskom tipke.


Jedna AAA baterija dovoljna je za do tri mjeseca prosječne uporabe.

Tipkovnica Rolly će biti dostupna od rujna u SAD-u, a nakon toga u četvrtom kvartalu slijede i ključna tržišta u Europi, Srednjoj Americi i Aziji.