SMARTHALO

Kako bicikl može postati pametniji? Ovako!

29.08.2015 u 14:00

Bionic
Reading

Razni uređaji i aplikacije mijenjaju način prijevoza ili proširuju mogućnosti postojećih vozila. Bicikl je dosad nekako ostao po strani, iako je prilično opasno voziti ga stalno pogledavajući na mobitel ili pametni sat. E, pa to će se promijeniti

SmartHalo je uređaj koji prikačite na upravljač bilo kojeg bicikla. Kad ga Bluetoothom povežete s pametnim telefonom i u prateću aplikaciju unesete odredište, ponudit će vam vizualnu navigaciju, s uputama kad i gdje trebate skrenuti.

Signal za skretanje je bijelo-zelene boje. Krenete li u krivom smjeru, pojavit će se crveno upozorenje. Stigne li vam poziv, SmartHalo će također vam na to skrenuti pozornost svjetlosnim signalom.

Može vam ponuditi i niz statističkih podataka vezanih uz bicikliranje, poput udaljenosti koju ste prešli, prosječne brzine i broja kalorija koje ste pritom spržili. Pomoću aplikacije možete pratiti lokaciju bicikla dok mu niste blizu, podsjetit će vas gdje ste parkirali bicikl, a ima ugrađen i alarm otporan na vodu koji će se uključiti pokuša li ga netko ukloniti bez vaše dozvole.


Kad padne noć, SmartHalo će sam uključiti svjetlo smješteno sprijeda. Kad se zaustavite i siđete s bicikla, automatski će ga ugasiti kako bi štedio bateriju. Koja, tvrde tvorci ovog zanimljivog uređaja, može trajati do tri tjedna bez punjenja.

CycleLabs, ekipa koja radi SmartHalo, trenutno ima kampanju na Kickstarteru, kojom pokušavaju skupiti 50 tisuća dolara (i dobro im ide). Isporuka bi trebala biti najkasnije do svibnja iduće godine. Koštat će 149 dolara u maloprodaji, no tijekom kampanje dostupan je za 99 dolara.

Više:Mashable

SmartHalo - Turn any bike into a smart bike