NOVITETI

Events for Gmail sam će ubaciti sastanke u Kalendar

27.08.2015 u 08:15

Bionic
Reading

Korisno za sve koji se služe Google Appsima: Googleov Kalendar od sad automatski dodaje događanja iz Gmaila, pa više to nećete morati raditi ručno

Od ovog tjedna korisnici Google Appsa imat će na raspolaganju mogućnost automatskog dodacanja događanja u Google Kalendar, temeljem podataka i informacija dostupnih u sandučiću Gmaila. Privatni korisnici Gmaila imaju tu opciju na raspolaganju već neko vrijeme, no po početnim postavkama je isključena.

Events for Gmail je korak dalje od onog što radi Google Now, koji nas već obavještava u realnom vremenu kad trebamo poći kako bi stigli na vlak ili autobus, ponuditi upute kako doći do hotela u kojem smo rezervirali smještaj i tome slično.

Uključite li tu opciju, automatski će stavljati u Kalendar sastanke, rezervacije i druga događanja čim potvrdite da ćete u njima sudjelovati. Dođe li do promjena, automatski će ih unijeti.

Kad novi servis postane dostupan trebali bi dobiti obavijest, a upute kako ju uključiti i koristiti potražite u Google Support pod 'Remove events for Gmail'. Ako je dostupan, pojavit će se u postavkama Kalendara na tabu General, odmah ispod 'Time format'.

Više:Neowin