NOVA PERJANICA

Galaxy S6 edge+ stigao u Hrvatsku, koštat će 7.199 kuna

25.08.2015 u 16:13

  • +4

Galaxy S6 edge+ stigao u Hrvatsku

Izvor: tportal.hr / Autor: Miroslav Wranka

Bionic
Reading

Nova perjanica predstavljena je u Samsung Experience Storeu u zagrebačkoj Mesničkoj ulici. U prodaji će biti u crnoj i zlatnoj boji. Preporučena cijena za model s 32 GB je 7.199 kuna

Kao što smo već detaljnije izvijestili, Samsung Galaxy S6 edge + je pametni telefon sa zaslonom QHD SAMOLED dijagonale 5,7 inča (14,5 centimetara), CAT-om 9 (podrška za mobilno surfanje mrežama 4G/LTE brzinom do 450 Mbps), snimanjem u razlučivosti 4K i stabilizacijom slike na obje kamere, osmojezgrenim 64-bitnim procesorom Exynos 7420 (2,1 GHz + 1,5 GHz).

Prednja kamera ima pet megapiksela, prednja 16. U Hrvatskoj će biti dostupan model s 32 GB memorije, koju nije moguće proširiti. Baterija je kapaciteta 3.000 mAh.

Belizar Zečić, voditelj odjela telekomunikacija u Samsungovom hrvatskom predstavništvu, naglasio je kako Galaxy S6 edge + između ostalog donosi snažne performanse i poboljšanu sigurnost. 'To je prvi pametni telefon koji je ekvivalent radnoj stanici kod PC-a', rekao je Zečić.


Samsungova trenerica Danijela Ivanda istaknula je kao glavne prednosti nove perjanice zaslon QHD, 4 GB RAM-a (koji bi trebali osigurati sigurnost u radu poslovnim korisnicima), značajku Sightseeing za lakše povezivanje s drugim uređajima, 'trenutno najbolju kameru na tržištu' s dvije stabilizacije slike, UHQ zvuk te mogućnost bežičnog punjenja za 90 minuta.

Zasebno je demonstrirana značajka Live Broadcast, koja omogućuje izravan prijenos putem YouTubea. Tijekom prezentacije koja je potrajala nekoliko minuta slika je bila vrlo oštra i jasna, prikazana bez zastajkivanja.

Imali smo prilike probati i fizičku tipkovnicu, koju je moguće razmjerno jednostavno montirati na S6 edge+, a koja omogućuje iskustvo tipkanja slično onome na kakvo smo navikli na Blackberryjevim mobitelima. Vjerujemo kako može biti korisna u nizu situacija, ali nekako se ne vidimo kako nosimo još jedan dodatak stalno sa sobom.

Želite li se predbilježiti, posjetite stranice Hrvatskog telekoma