(KORISNIČKA) GREŠKA

S Pen olovka može zaglaviti ili oštetiti Galaxy Note 5

26.08.2015 u 13:37

Bionic
Reading

Stranica Android Police je u pregledu Samsunga Galaxy Note 5 otkrila značajnu grešku u dizajnu uređaja. S Pen olovku je, naime, bez imalo problema lako ubaciti u uređaj na krivu stranu (bez iti malo otpora), čime će se oštetiti sustav za njenu detekciju, a olovka je čak u stanju i potpuno zaglaviti u uređaju

'Nismo sigurni kako je ovo prošlo testiranja u Samsungu, jer je sasvim izgledno da će se ovakvo što događati ljudima, posebno u žurbi ili trenucima nepažnje', kaže David Ruddock sa Android Policea.

Samsungov novi pametni telefon stiže s redizajniranim utorom za S Pen olovku. Ona bez problema ulazi u uređaj i izbacuje se van zahvaljujući mehanizmu u unutrašnjosti. Međutim, S Pen s jednakom lakoćom ulazi u uređaj na obje strane, čime se pokvari sustav za njeno detektiranje sve i da korisnik uspije izvući olovku van uređaja.

'Sustav za detektiranje olovke na našem testnom primjerku je potpuno otkazao. Za vrijeme izrade videa koji demonstrira problem, S Pen se potpuno zaglavio u uređaju i nisam ga bio u mogućnosti izvući vani. Možda s alatima, ali time riskiram još značajnije oštećenje uređaja', piše Ruddock.

Samsung je u službenom priopćenju izjavio kako bi korisnici svakako trebali pročitati priručnik za korištenje uređaja. U njemu je i grafički objašnjeno na koju točno stranu S Pen mora ući u uređaj.