MA TKO BI POGODIO...

Project Ara odgođen zbog toga što su se magnetni dijelovi raspadali

21.08.2015 u 10:15

Bionic
Reading

Ovih dana službeni Twitter račun za Googleov projekt modularnog pametnog telefona Ara objavio je kako je došlo do određenih problema u testiranju te da će nove verzije uređaja za testiranje kasniti. Prema novim informacijama, veliki problem su predstavljali modularni dijelovi koji su se na uređaj spajali magnetima - i nisu mogli izdržati udarce

Googleov ATAP (Advanced Technologies and Projects) odjel tako je odgodio uređaj za sljedeću godinu, ali su sad jasniji neki od detalja vezanih uz tu odluku.

Tim zadužen za razvoj modularnog pametnog telefona Ara otkrio je kako elektropermanentni magneti jednostavno nisu bili dovoljno jaki da izdrže testove na udarce, a da se pri tom ne odvoje od kućišta uređaja. Zanimljivo je da su tehničari i entuzijasti diljem svijeta upozoravali na ovu mogućnost još otkako su u Project Ara timu dali prve izjave kako će se služiti magnetima za modularne komponente.


Što je sljedeći korak nije jasno, no očito je da inženjerske ruke imaju nešto spremno ili barem u razvoju:


Van ovih poruka na društvenoj mreži Twitter, tim zadužen za razvoj nije objavio nikakve druge detalje. Čini se kako su problemi nedovoljno snažnih magneta bili nerješivi.

Još od početka priče o modularnom telefonu, znalo se kako je hardver i učvršćivanje modula prilično težak problem za razvoj uređaja (u svakom slučaju mnogo veći od zanimanja proizvođača). To posebno vrijedi s obzirom na to da se žele zadržati određene (prihvatljive) dimenzije za krajnjeg potrošača.