CILJ JE MILIJARDA

Više od 50 milijuna ljudi skinulo je Windows 10, što vi čekate?

17.08.2015 u 11:08

Bionic
Reading

StatCounter je nedavno pružio uvid u stanje operativnih sustava na tržištu, a Windows 10 je ugrabio više od četiri posto udjela u prvim tjednima dostupnosti. Prema izvorima Zaca Bowdena sa stranice WinBeta, sad se već govori o više od 50 milijuna uređaja

Microsoft je navodno 'otvorio Windows 10 pipu' za veliki broj uređaja prošli tjedan, no ne odustaje se od postupnog omogućavanja dostupnosti sustava. Sve više i više uređaja postalo je kompatibilno, iako se greške u radu i instalacijama još uvijek 'pegla'. Microsoftu je u planu da za dvije do tri godine Windows 10 bude na kakvih milijardu uređaja.

S obzirom da vrlo stara računala 'vrte' Windows 10 bolje od svih ranijih izdanja OS-a iz Redmonda, za očekivati je da će Windows 7 i Windows 8.x sustavi u godinama koje slijede pasti u zaborav.


Vrijedi podsjetiti kako je nadogradnja na Windows 10 besplatna za sve vlasnike Windows 7 i Windows 8.x licenci još kakvih 11 mjeseci. No, jasno je da će iskusniji korisnici kojima u ovom trenutku nadogradnja nije potpuno nužna pričekati do prvih značajnijih zakrpi sustava. Threshold 2 nadogradnja za Windows 10 se očekuje u listopadu, a u njoj bi se trebali pojaviti još i univerzalna aplikacija za komunikaciju, brojna poboljšanja Microsoft Edge preglednika (uključujući i podršku za dodatke poznate s Firefoxa i Chromea) i dr.