SVEMIRSKA POSLA

Jeste li za (virtualnu) šetnju Međunarodnom svemirskom postajom?

02.08.2015 u 08:06

Bionic
Reading

Šetnja međunarodnom svemirskom postajom nikad nije bila jednostavnija zahvaljujući ovom novom učinkovitom virtualnom prohodu

Međunarodna svemirska postaja - svi znamo da postoji i da je skučena, zar ne. Pa što ako vam kažemo da od danas njom možete i sami prošetati (ili proletjeti, ovisno kako gledate na stvari)? Zahvaljujući blagodatima moderne tehnologije, ne trebate prolaziti kroz rigorozna testiranja, višemjesečne pripreme i dosta kvrgavu vožnju prema stanici.

Sve što trebate je pokrenuti virtualnu šetnju svemirskom stanicom te spasiti se od neugodnosti poput ustajanja iz stolca na kojem upravo sjedite.

Donedavno ste, naime, mogli napraviti virtualnu šetnju modulom Columbus, no Europska svemirska agencija napravila je korak dalje te u ponudu ubacila još pet drugih. Da, šetnja je upravo je (skoro) upeterostručena. Jedini moduli kojima se trenutačno ne može pristupiti su oni ruski, no pretpostavljamo da ih lokalci pospremaju kako ne biste naišli na gomilu plutajućih medvjeđih koža i praznih boca votke.

Kako biste se ubacili u astronautske papuče te prošetali svemirskom stanicom, sve što trebate je napraviti taj monumentalni korak i kliknuti ovdje