DOČEKALI SMO

Google prevoditelj napokon progovorio i hrvatski

30.07.2015 u 21:02

Bionic
Reading

Google Translate ili Googleov prevoditelj, ovisno kako vam je postavljen ovaj servis internetskog diva, u stanju je neki tekst prevoditi na hrvatski jezik već neko vrijeme, no sada je kompanija predstavila i novosti u mobilnoj verziji servisa

Googleova aplikacija Google Translate (Prevoditelj) od svojih početaka korisnicima omogućuje da preko ugrađenog fotoaparata fotografiraju tekst na jeziku koji ne poznaju, a aplikacija im ga automatski prevede na željeni jezik. Pri predstavljanju korisnicima je postalo dostupno prevođenje na sedam svjetskih jezika, engleski, njemački, francuski, talijanski, portugalski, ruski i španjolski, a internetski div sada je mogućnost proširio na 20 novih jezika.

Google Translate odsad svim korisnicima iz Hrvatske koji se nađu pred bilo kakvim tekstom na stranom jeziku omogućuje da uz tek nekoliko akcija željeni sadržaj dobiju preveden na hrvatski jezik.

Osim hrvatskog, Googleov prevoditelj odsad može prevoditi i na češki, danski, finski, poljski, rumunjski te ukupno gledajući na i sa 27 različitih jezika svijeta.

Kako biste mogli koristiti nove opcije Googleovog prevoditelja, potrebno je preuzeti aplikaciju za mobilne uređaje, ako to već niste učinili, te dodatak za hrvatski jezik.

Pogledajte kako izgleda korištenje Googleovog prevoditelja na mobilnim uređajima preko ugrađene kamerice.

Google prevoditelj na mobitelima progovorio i hrvatski

Više detalja o novoj Googleovoj usluzi možete pročitati na ovoj poveznici