DELL RUGGED TABLET

Opaki radni uvjeti traže i opak tablet

31.07.2015 u 07:58

Bionic
Reading

Dell je otkrio svoje prvo tablet računalo namijenjeno radu u teškim uvjetima. Latitude 12 Rugged Tablet tako može izdržati pad s visine od 120 cm, ekstremne temperature pa i izlijevanja vode, priopćava Dell

Ovaj tablet se priključio ostatku proizvodne 'Rugged' linije, koja uključuje hibridni i dva 'obična' prijenosnika. Uređaj Latitude 12 Rugged Tablet namijenjen je korisnicima koji traže robustan i fleksibilan uređaj, navodi Dell.

Posrijedi je 11,6-inčni tablet koji sadržava sve potrebne elemente za heavy-duty rad. Tako je u njemu integriran QuadCool sustav hlađenja u četvrtoj generaciji uparen s Intel Core M procesorima pete generacije. Pored toga, tablet može raditi do 12 sati 'zahvaljujući dvojezgrenim izmjenjivim baterijama'.


Dellov novitet je moguće opremiti SSD pogonom do 512GB, a tu je i niz drugih pogodnosti poput opcije mobilnog broadbanda, samostalnog GPS-a i Dell Data Protection rješenja za enkripciju i zaštitu.

'Dell Rugged uređaji neophodni su u različitim industrijama, u vojsci, službama za hitne intervencije i javnu sigurnost, a korisni su i ljubiteljima avanturističkih putovanja. Važno je da Dell Latitude Rugged uređaji uvijek pružaju najbolje performanse u svim uvjetima kako bi korisnicima omogućili nesmetan rad', izjavio je Drew Moore, glavni i izvršni direktor Rugged Mobility Products u Dellu.

U Hrvatskoj će se ovaj uređaj u ponudi naći od 31. srpnja.