BILO JE I VRIJEME

Google+ se 'razvodi' od ostalih servisa

28.07.2015 u 14:26

Bionic
Reading

'Sve je na svom pravom mjestu', stoji na Googleovom službenom blogu u kojem se ukratko opisuje put mreže Google+. Dok Google nastoji objasniti kako je riječ o 'fokusiranijem' iskustvu korištenja G+, jasno je da se ta mreža polako ali sigurno odvaja od drugih popularnih servisa poput YouTubea

Nije posebna tajna da je Google imao velikih planova za svoju društvenu mrežu, baš kao što nije tajna niti to da je u nekim aspektima jednostavno propala. S druge strane, Google je skupio mnoge vrijedne podatke za oglašivače pa je teško govoriti o nekom gubitku za kompaniju koja taj servis sad polako raspodjeljuje u druge ili ih potpuno odvaja. Google+ profili sada će biti odvojeni od uobičajenih Google računa, što će posebno dobro doći svima koji žele (opet) komentirati na YouTubeu bez korištenja G+.

Upravo YouTube će biti prvi servis koji će se odvojiti od Google+ računa. Spajanje je na prvom mjestu dovedeno jer su se u Googleu nadali obračunati s trolovima, no stvar je postigla samo suprotan učinak (a rješenje se još uvijek traži). Nakon toga je Google uveo agresivniju politiku u sklopu koje su tražili stvarne podatke korisnika pa čak i outali LGBT korisnike koji to nisu željeli. Stvar je na više različitih područja bila potpunom katastrofom, iako je mreža imala potencijal da bude atraktivnijim odredištem od npr. Facebooka.


'Živi mrtvac', kako su mediji još prošle godine opisivali Google+ nakon odlaska Vica Gundotre, neće biti izbrisan u potpunosti - za sada. Dok možda nije ispunio svoju prvotnu svrhu, G+ je svakako poslužio kao odredište iz kojeg su nikli neki vrlo uspješni Google servisi.