RAJ ZA HIPSTERE

Ovo kućište za iPhone pretvorit će vaš mobitel u retro kameru

28.07.2015 u 09:47

Bionic
Reading

Kućišta za mobilne uređaje imaju razne namjene, a najčešća je štititi naše uređaje od oštećenja. Ovo koje ćete danas upoznati, osim što će zaštititi vaš iPhone, pretvorit će ga u fenomenalnu retro kameru

Kada je Kodak 1965. predstavio svoju kameru Super 8, svako domaćinstvo dobilo je priliku probuditi amaterskog snimatelja u sebi. Sada kompanija Lumenati ima jednak plan s vlasnicima iPhonea 6.

Pokrenuli su kampanju na Kickstarteru kojom žele prikupiti 75.000 dolara za razvoj gadgeta imena Lumenati CS1. Radi se o kućištu za iPhone 6 koje omogućuje vlasnicima spomenutih uređaja snimanje videoisječaka, no s fenomenalnim retro štihom.

Objedinili su povijesni dizajn Kodakove kamere s modernim tehnologijama ugrađenima u iPhone, a kako sada stvari stoje, planiraju to napraviti izuzetno dobro. Štoviše, njihov ‘pakleni’ plan prepoznao je i ostatak interneta tako da su u trenutku pisanja ovog teksta imali već prikupljenih nešto iznad 171.000 dolara od traženih 75.000.

Kamerica Lumenati CS1 bit će dostupna u nekoliko varijanti boja kućišta, a ako se sami želite uključiti u razvoj projekta te dodatno informirati, usmjerite web preglednike na ovu adresu