ZA REKLAME?

Pozdravite se s pozadinama na Twitteru

21.07.2015 u 20:30

Bionic
Reading

Internauti su ovih dana mogli primijetiti kako im je pozadina na popularnoj društvenoj mreži Twitter nestala. Korisnici Twittera su do sada mogli staviti bilo kakvu sliku kao pozadinu, no to sad više nije moguće. Koji razlozi leže iza te odluke?

Zanimljivo je to da Twitter zapravo nije ni najavio kako će napraviti takvo što, a tek naknadnim medijskim upitima odučili su odgovoriti na (dio) pitanja. 'Uklanjamo pozadinske slike s početnih stranica i obavijesti na web sučelju za sve korisnike. Slike će se moći vidjeti samo na stranicama pojedinačnih tvitova, stranica s listama i kolekcijama.'

Twitter pored toga nije objavio ništa drugo. Jedno objašnjenje je to da u kompaniji uistinu odrađuju transformaciju društvene mreže u nešto drugačiji karakter (onaj news platforme), dok drugo objašnjenje leži - u reklamama.


TechCrunch tako piše da postoji mogućnost kako u Twitteru žele imati više kontrole nad oglasima koji se prikazuju korisnicima. Primjera radi, ako neka tvrtka želi zakupiti kompletnu pozadinu profila za prikaz oglasa, to će biti izvedivo umjesto uobičajene slikovne pozadine.

TC