POZDRAVITE MONEYPENNY

I Facebook radi na svom (digitalnom) asistentu

15.07.2015 u 08:15

Bionic
Reading

Cortana, Google Now i Siri uskoro će dobiti konkurenciju - i to onu na kojoj radi Facebook. Prema informacijama stranice The Information, 'pomoćnik' na kojem rade u Facebooku se (interno) zove Moneypenny, a navodno će zaživjeti u Messengeru

Svrha i način rada bi ipak mogli biti nešto određeniji nego kod ostalih virtualnih pomoćnika; potrošači će moći postaviti pitanje vezano za neki proizvod ili uslugu te će odgovore moći dobiti zahvaljujući 'stvarnim ljudima'. Znači li to da je riječ o tek nekoj implementaciji pozivnih sustava za pomoć u stvarnom vremenu nije jasno.

The Information navodi kako nije poznato niti kako će Facebook baratati korisničkim zahtjevima, posebno u slučaju da nije riječ o digitalnom asistentu. Neki mediji izvještavaju da je vjerojatno riječ o 'tradicionalnom' pristupu pomoći oko servisa ili proizvoda, potpomognutom podacima o korisniku kako bi se napravio što bolji profil.

U proteklim mjesecima, Facebook je na svoju Messenger platformu dodao mogućnost video poziva te baratanja novcem. Čini se kako stvari uistinu idu u pravcu usluga koje će korisnici moći platiti.