NOVITETI

GoPro ima kamericu veličine kockice leda

07.07.2015 u 13:20

Bionic
Reading

Najmanja kamera u ponudi GoProa dosad zove se Hero4 Session. Prva je koja donosi značajniju promjenu dizajna u zadnjih osam godina i kojoj ne treba kućište za zaštitu

S promjerom 3,8 centimetara i težinom 73,8 grama, Hero4 Session je dosad najmanja i najlakša kamera koju je GoPro izbacio na tržište. Gotovo je upola manja od modela Hero4 i oko 40 posto lakša.

U to maleno kućište stala su još dva mikrofona (po jedan sprijeda i straga), utori za karticu mikro SD i mikro USB te wi-fi i Bluetooth. Ima samo jedno dugme za upravljanje, smješteno na vrhu uređaja. Pritisnete li ga, počet će snimati sama.

Možete s njom pod vodu do deset metara bez posebnog zaštitnog kućišta.


Snima video do rezolucije 1.080 p i do 60 fps, s više različitih kombinacija te fotografije s osam megapiksela širokokutno ili pet megapiksela obično. Nudi i opcije usporene snimke, time lapse i više snimki u brzom slijedu, kao i automatski način rada za snimanje u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Dolazi u dva izdanja: standard i surf. Koštat će koliko i Apple Watch - 400 dolara (429 eura). U globalnu prodaju kreće od 12. srpnja.

GoPro HERO4 Session: So small. So stoked.