POZNAT S LG G4

Ovaj supertanki zaslon LG želi vidjeti i na računalima

06.07.2015 u 16:48

Bionic
Reading

LG Display je ovih dana otkrio novi zaslon osjetljiv na dodir, a koji će prijenosnicima omogućiti još tanji profil, zahvaljujući korištenim tehnologijama. Riječ je o Advance In-Cell Touch panelima, koje se već može iskusiti na mobilnim perjanicama (LG G4) ovog južnokorejskog diva

U LG-ju su uspješno povećali dijagonalu zaslona tako da bude upotrebljiva na ultra-prijenosnim računalima koja stižu do kraja godine. Kompanija navodi kako su novi zasloni otprilike 25 posto tanji i 35 manje mase od postojećih zaslona u prijenosnicima. U opipljivim brojevima, to znači da su uspješno stanjili hardver za jedan milimetar te masu za oko 200 grama.

To je uspješno izvedeno zahvaljujući tome što AIT paneli ne traže poseban sloj za dodavanje mogućnosti osjeta dodira, već je cijeli sklop integriran u sami zaslon. LG planira proizvesti zaslon u više varijanti, no uobičajene će biti 1080p razlučivosti i dijagonale 14 i 15,6 inča. Pored toga, LG Display priprema i poseban stylus za upravljanje, što bi se moglo pokazati zgodnim za poslovnjake i grafičare, no za sada o tome nema posebnih detalja.


LG navodi kako je već sada potpisao sporazum s više poznatih proizvođača računalnog hardvera te prve modele valja očekivati uskoro - možda već i za IT jesen.