DOBRO ĆE DOĆI

Deset aplikacija za ljetne festivale

06.07.2015 u 16:51

Bionic
Reading

Umorni ste, gladni, blatnjavi, a mobitel je prazan. Ne znate gdje su vam prijatelji. To se događa na velikim ljetnim festivalima, ali samo onima koji dolaze nepripremljeni. Uz ove aplikacije vama se to više neće dogoditi

1) Battery HD+

Punjenje mobitela na većim festivalima ne samo što zna biti gnjavaža, već je ponekad pravi izazov. Naročito ako spavate u kampu. Battery HD+ pomaže da u svakom trenutku znate koliko koja aktivnost - razgovori, slušanje glazbe, spajanje na mrežu - troši baterije i procjenjuje koliko još vremena preostaje dok se baterija ne isprazni. Tako ćete znati kad je vrijeme za potragu za utičnicom.

2) BlaBlaCar
Prije koju godinu našao sam se na slovenskom Schengenfestu bez prijevoza nazad za Zagreb. Kako je taj festival smješten podalje od većih mjesta, povratak se pretvorio u pravu malu avanturu. Organizatori mi nisu mogli pomoći, pa sam počeo ostavljati poruke zakačene za brisače i raspitivati se čim sam čuo nekog tko govori hrvatski. Već je počeo padati mrak kad sam naletio na dvije ljubazne djevojke koje su me povezle u metropolu.


Ove godine neću ići na Schengenfest. No, da nekim slučajem ipak odem, skinuo bih aplikaciju za dijeljenje prijevoza kao što je BlaBlaCar, pogledao ide li tko iz Zagreba i dogovorio prijevoz. BlaBlaCar surađuje s ljetnim festivalima diljem Europe, a u Hrvatskoj i s manifestacijama poput filmskog festivala u Motovunu i Špancirfesta.

3) PackMeApp
PackMeApp je aplikacija koja pomaže kod pakiranja. Lijepo dizajnirana i jednostavna za korištenje, nudi kreiranje popisa stvari i pametno pakiranje ruksaka.

4) Mindie
Aplikacija Mindie omogućava snimanje videa uz bilo koju glazbenu podlogu s iTunesa. Tako možete snimiti doživljaj na koncertu, ali uz čistu glazbenu podlogu, bez vrištanja i buke. Super bi mi došla na Szigetu prije koju godinu, kada su dijelili besplatne YouTubeove majce za video zapise, ali i kada sam trebao poslati čestitku nećakinji.

iOS

384336,383425,382495,381715
5) Periscope
Ova aplikacija omogućuje podjelu sadržaja koje zabilježite, tako da i vaši prijatelji koji nisu mogli otići na festival mogu vidjeti i čuti kako zvuči headliner.

6) Find My Friends!
Na velikim festivalima puno se toga zanimljivog događa istovremeno, pa je lako razdvojiti se s prijateljima. Kako se ne bi morali stalno tražiti, zivkati i dogovarati, ova će vam aplikacija na mapi pokazati gdje se nalaze.

7) Virtualni švicarski nožić
Ultimativna festivalska aplikacija proizvođača švicarskih nožića. Sadrži puno toga korisnog: od pomoći pri pronalaženju prijatelja, 3D navigacije do lociranja prethodno zabilježenog mjesta, liste za pakiranje, vremenske prognoze… Ima i zvučni alarm, za slučaj da se nađete u neprilici.

Festival Ready: AndroidiOS


8) VinylizeMe
Radi upravo to što joj ime govori: napravit će naljepnicu za ploču od fotografija koje snimite tijekom provoda.

iOS

9) Audibly
Audibly pušta glazbu koordinirano s iOS uređajima koji su mu u blizini, tako da možete napraviti zajedničke playliste za zagrijavanje za pravu stvar.

iOS

10) Virtualni upaljač Zippo
Prije no što su mobiteli postali sveprisutni, posebnu atmosferu na koncertima stvarali smo paljenjem upaljača, obično uz kakav sentiš. Sad to možete napraviti i bez fizičkog upaljača. Aplikacija je praktična utoliko što ne morate brinuti hoćete li si spaliti kosu ili opeći prste, a nećete ni isprazniti pravi Zippo.

Virtual Zippo Lighter: AndroidiOS