PRIJAVITE SE

Traže se najbolje fotografije na svijetu

05.07.2015 u 08:54

Bionic
Reading

Otvorene su prijave za sudjelovanje na natjecanju u fotografiji Svjetske fotografske organizacije 'Sony World Photography Awards 2016'. Najbolje radove čeka 30 tisuća dolara

Fotografi koji žele sudjelovati u devetom izdanju globalnog natjecanja svoje radove mogu prijaviti na stranici www.worldphoto.org u pet nagradnih kategorija: 'Proffesional', 'Open', 'Youth', 'National Awards' i 'Student Focus'.

Četrnaest profesionalnih kategorija podijeljeno je u dva posebna žanra: umjetnički i dokumentarni. U oba žanra su uvedeni novi dodaci kategorijama pa tako kategorija 'Umjetnost sada' uključuje kategorije 'Organizirano' i 'Spontano', dok dokumentarna uključuje svakodnevni život te okoliš.

Ove je godine također novost partnerstvo između British Journal of Photography, najstarijeg časopisa za fotografiju, i Svjetske fotografske organizacije te natjecanja 'Student focus'. To će partnerstvo omogućiti pobjedniku studentskog natjecanja da svoje radove objavi na web stranici i Instagramu britanskog časopisa.


Sve predane fotografije dolaze na uvid sucima, ujedno i vodećim stručnjacima u fotografskoj industriji. Odabrani u uži izbor i nagrađeni fotografi dobit će priliku promovirati i prodavati svoje radove putem Svjetske fotografske organizacije.

Nagrade uključuju Sonyjevu opremu za digitalnu fotografiju, sudjelovanje na izložbi 'Sony World Photography Awards' u kulturno-umjetničkoj instituciji Somerset House u Londonu, ulazak u knjigu dodjele nagrada 2016. te 30 tisuća dolara za pobjednike.

'Sony World Photography Awards 2015' su privukle 173.444 prijave iz 171 zemlje. Nagrada 'L'Iris d'Or' za najboljeg profesionalnog fotografa godine dodijeljena je fotografu Getty Imagesa Johnu Mooreu. Na godišnjoj izložbi dodjele nagrada zabilježen je rekordan broj posjetitelja: 33.394.

Lista fotografija koje su ušle u uži izbor bit će objavljena 23. veljače, a objava pobjedničkih fotografija 21. travnja, dok će izložba u Sommerset Houseu u Londonu biti održana od 22. travnja do 8. svibnja 2016. godine