PROŠIRENE MOGUĆNOSTI

Google Earth slavi 10 godina postojanja

03.07.2015 u 06:23

Bionic
Reading

Vrijeme brzo prolazi - Google Earth kao da je stigao tek nedavno, a ne prije deset godina. Kako bi to proslavili, u Mountain Viewu su odlučili proširiti Earth View te otkrili Voyager, novu mogućnost ovog servisa

Voyager će internaute odvesti na neke od najzanimljivijih lokacija na svijetu. U ovoj prvoj verziji mogućnosti, integrirani su Street View, Earth View, 3D gradovi, osvježene satelitske snimke i svojevrstan tour.

S druge strane, Earth View sam po sebi nije novost - lani ga je pokrenulo nekoliko Googleovih inženjera, no ovih dana je stigla vrlo bitna nadogradnja od čak 1.500 prikaza sa svih kontinenata i oceana. 'Novi zapisi su dostupni s nadograđenom verzijom našeg dodatka za preglednik Chrome te novoj web galeriji', piše Google na službenom blogu.

Od svojih začetaka, Google Earth je omogućio korisnicima otkrivanje mnogih stvari na Zemlji, ali i u svemiru. Od novih koraljnih grebena, preko posljedica prirodnih katastrofa pa sve do istraživanja svemirskih tijela, Google Earth evoluira dalje. U Googleu se nadaju kako će nove mogućnosti otvoriti novu perspektivu na treći kamenčić od Sunca.