SPRAVICAMA

Ovako Google provjerava brzinu odziva naših Androida

03.07.2015 u 09:48

Bionic
Reading

Proteklih par generacija mobilne platforme iz Mountain Viewa otkriva kako su u Googleu postali 'opsjednuti' peglanjem korisničkog iskustva i smanjivanjem 'trzanja' sučelja. Googleov Francois Beaufort je ovih dana otkrio kako se zapravo odrađuju testovi odziva Android uređaja, na temelju kojih se stvari razvijaju dalje

Sve počinje s komadom opreme koji se zove TouchBot, a kojeg je zapravo proizvela finska tvrtka OptoFidelity. Ovaj sklop mjeri vrijeme odziva Android i Chrome OS uređaja, korištenjem sustava koji imitira ljudski dodir prstom sa hrpom senzora.

Upravo vrijeme odziva je jedan od bitnijih parametara kojim korisničko iskustvo može biti narušeno pa ne čudi da se u Googleu bave i time. Štoviše, izgledno je da svi IT divovi koriste slične sustave kako bi smanjili 'latenciju' koju korisnici smatraju usporavanjem uređaja. U odnosu na Windows Phone i iOS platforme, Android je zbog svoje arhitekture nerijetko bio na meti kritike po pitanju vremena odziva, no stvari su se svakako poboljšale - vjerojatno i zaslužujući ovakvim komadima hardvera.