PRVA NAGRADA

Hrvatska turistička aplikacija najbolja u Europi

16.06.2015 u 06:41

Bionic
Reading

Mobilna aplikacija za turiste Zagreb Be There nagrađena u Parizu na prvom europskom festivalu turističke promocije, u konkurenciji 30 gradova iz 20 europskih zemalja

U Parizu je od 3. do 6. lipnja održan prvi europski festival turističke promocije 'Tourism&Strategy', u sklopu kojeg su dodijeljene i nagrade za najbolje projekte turističke promocije u Europi. Hrvatska mobilna aplikacija za turiste Zagreb Be There osvojila je nagradu kao najbolja u kategoriji digitalnih medija, u konkurenciji od 30 gradova iz 20 europskih zemalja.

Kao što smo već pisali, riječ je o projektu Turističke zajednice grada Zagreba nastalom u suradnji s agencijama Bruketa&Žinić OM i Brlog koja turistima omogućuje razgledavanje grada pomoću pametnih telefona, uz nagrade. Osim klasičnih turističkih lokacija, posebnost ove aplikacije su posebno osmišljene rute koje turistima otkrivaju manje razvikana, a jednako zanimljiva mjesta u gradu.


Aplikacija je ranije ove godine osvojila i nagradu 'MIXX' na 'Danima komunikacija' kao najbolja hrvatska mobilna aplikacija. Nagrade struke, kao i dobre reakcije korisnika, posjetitelja Zagreba koji ju sve više koriste, rezultirat će ovog ljeta i nekim novim zanimljivim rutama u aplikaciji, najavljuju iz Turističke zajednice grada Zagreba.