IDEJE I PRIJEDLOZI

I ovim načinima možete napuniti svoj mobitel

15.06.2015 u 07:25

Bionic
Reading

Kako punite vaš mobitel? Pretpostavljamo da koristite punjač i utičnicu ili ulaz za USB na vašem računalu. Učinkovito, ali i dosadno. Pogledajte nekoliko pametnih načina punjenja mobitela, bez obzira imate li Android, iPhone ili Windows Phone

Koristite li MacBook i iPhone, vjerojatno ste često frustrirani zbog toga što ih ne možete puniti u isto vrijeme zbog toga što vaš laptop ima ograničen broj portova. Punjenje putem ulaza za USB može biti sporo, ali uz PlugBug možete puniti oba uređaja odjednom iz jedne utičnice.

Punjenje smartfona ili tableta dok ih koristimo nije naročito teško, ali nije ni praktično. Najbolje rješenje je korištenje futrole s ugrađenom nožicom ili postolje za punjenje kao što je Twelve South HiRise za iPhone 6/6 Plus, 5/5s i iPad mini. Uređaj je osmišljen kako bi olakšao surfanje internetom i obavljanje video poziva tijekom punjenja.

Korisnici Androida na raspolaganju imaju velik izbor takvih uređaja i pomagala, pa ne bi trebali imati problema u pronalaženju odgovarajućeg - recimo, EverDock


Bežično punjenje postaje sve popularnije, pogotovo zbog toga što se čini kako velik broj mikro USB kabela nije naročito pouzdan. No, može biti skupo. Dostupno je vlasnicima Nokijinih mobitela i Lumija, ali čini se kako je palo u drugi plan otkad je Microsoft preuzeo odjel za mobitele finske tvrtke.

U međuvremenu je i Samsung omogućio induktivno punjenje za svoje novije modele (Galaxy S4, 5 i 6, Galaxy Note 3 i 4), iako treba napomenuti kako trebaju posebnu futrolu kako bi ih se moglo napuniti bežično.

Ima li vaš automobil upaljač za cigarete? Ili ulaz za USB? Oba je moguće upotrijebiti za punjenje pametnog telefona ili tableta, odnosno dobiti dovoljno energije kako bi funkcionirali bez pražnjenja baterije. Ovisno o poziciji ovih ulaza, moguće je kako ćete morati uložiti u dulji kabel kako bi uređaj mogli koristiti tijekom vožnje - vi ili vaš suvozač.

Što je s dinamom na biciklu? Prikačite uređaj kao što je Biologic ReeCharge ili Tigra Sport Bike Charge Dynamo Light & USB Charger i dobit ćete izvor energije na vlastiti pogon. No, to je tek vrh sante leda. Biciklirate li dulje, mudro je ponijeti eksternu bateriju. Neke među njima imaju dovoljno kapaciteta i za punjenje vašeg laptopa.


Postoje i načini punjenja korištenjem obnovljivih izvora energije, što može biti praktično ne samo tijekom rekreacije i izleta, već i dok ste na plaži, kampiranju ili festivalu.

Solarnih punjača ima raznih veličina i tipova, od osnovnih koje trebate postaviti na osunčanu ravnu površinu do onih koje možete koristiti tijekom dugotrajnih letova. Prozorski punjači - kao što je Window Solar Charger - dizajnirani su tako da ih se zalijepi za staklo kako bi upili sunčevo svjetlo. Osim u zrakoplovu, možete ih koristiti u automobilima, hotelima i drugim mjestima gdje imate pristup prozoru s dovoljno sunca.

Možete upotrijebiti i energiju vjetra, pomoću uređaja kao što je HYmini (koji dolazi i sa solarnim panelom) te toplinu ili hladnoću kave ili kakvog drugog napitka , koristeći uređaj kao što je Epiphany onE Puck, punjač u obliku diska na Kickstarteru.

Više:Make Use Of