AKO NE BUDE KAŠNJENJA

Windows 10 u mobilnoj varijanti stiže tek na jesen

13.06.2015 u 07:49

Bionic
Reading

Windows 10, nova generacija OS-a iz Microsofta trebala bi se pojaviti krajem sljedećeg mjeseca na računalima, no prilagođene verzije za druge uređaje će se pojaviti tek kasnije. Dok nije tajna da će Hololens, Xbox i Mobile varijante kasniti, otkriveno je kako Windows 10 Mobile za pametne telefone stiže tek koncem rujna - i to ako sve prođe po planu

Ove informacije otkrio je Neowin, zahvaljujući prezentaciji koju je Microsoft održao jednom od partnera. Glasnogovornik je izjavio kako bi u pravilu Windows 10 Mobile trebao stići u listopadu, no uz nešto sreće možda stvar bude dovršena ranije. No, valja imati na umu da je riječ o dovršetku sustava za partnere i nove uređaje koji bi se trebali pojaviti u tom periodu, dok će na nadogradnju postojeći uređaji vjerojatno morati čekati još tjednima nakon objave.

S obzirom na trenutno stanje Preview inačice nasljednika platforme Windows Phone, ovaj podatak nije posebno iznenađenje. Sustav je sve samo ne spreman, a fokus IT diva pao je na dovršenje 'desetke' - rafiniranje i korekcije. S druge strane, otkrije li se neki kritični bug u mobilnoj izvedbi, stvari bi se mogle neplanirano oduljiti i na zimski dio kalendara.