TEMA JE JASNA

Za ove Yahoo servise vjerojatno niste čuli, ali se gase

05.06.2015 u 11:57

Bionic
Reading

Yahoo je objavio svoj plan za dalje restrukturiranje, a on uključuje rezanje mogućnosti postojećih servisa ili njihovo potpuno spremanje u ropotarnicu povijesti. Neke regionalne stranice će također biti uklonjene, a Maps i Pipes potpuno ugašeni, baš kao i GeoPLanet i PlaceSpotter API-ji

Krajem lipnja Yahoo će tako ugasiti stranicu vezanu za Maps, iako će dijelovi te usluge nastaviti postojati jer 'ih treba zadržati za potrebe Yahoo pretraživanja i servisa Flickr'. Ova usluga je bila aktivna oko osam godina, što je u internetskom svijetu mnogo značajnije, piše Venture Beat.

Web aplikacija Yahoo! Pipes je zapuštena već neko vrijeme, a dok analitičari smatraju da je to velika greška marketinga kompanije, Yahoo je odlučio odrezati stvar u potpunosti. Servis se gasi 30. kolovoza.

Gasi se i podrška za Yahoo Mail na vrlo starim iOS uređajima (unutar Mail appa), kako bi se stvari fokusirale na brzinu, sigurnost i funkcionalnost. Ovo vrijedi za korisnike iOS platforme u verziji 4 i niže. Sličan razlog leži u pozadini gašenja sinkronizacije Yahoo Contacts na Mac računalima, sa sustavima starijim od OS X 10.8 Mountain Lion.