VOLIMO SURFATI

U svibnju smo zdrobili dvije tisuće godina na internet

03.06.2015 u 07:24

Bionic
Reading

DotMetrics, friško predstavljeni alat za mjerenje posjećenosti domaćih internskih medija, ponudio je na svojoj stranici podatke prikupljene tijekom svibnja ove godine u zgodnoj infografici. Evo što smo novo doznali, između ostalog

Tijekom proteklog mjeseca internautice i internauti u Hrvatskoj proveli su ukupno 2.321 godinu, dva mjeseca, osam dana, 20 sati, 46 minuta i 14 sekundi surfajući webom.

Dan tijekom kojeg smo najviše vremena proveli na internetu bio je 22. svibnja. Blizu mu je bio i 29. svibnja. Ostvarili smo ukupno više od milijarde pregleda stranica (page views), a prosječan korisnik posjetio je pet web odredišta.

Omjer je bio blago u korist jačeg spola - zabilježeno je 52,4 posto muškaraca i 47,6 posto žena. Mlađih od 35 i onih između 36 i 60 godina gotovo je podjednak broj (45 i 47 posto). Preostalih osam posto čine stariji od 60 godina.


Surfamo uglavnom koristeći stolna računala (52,5 posto), ali velik je udio i nas koji webu pristupamo s mobitela (41,4 posto). Tablet računala i pametni televizori značajno su manje zastupljeni - sa šest, odnosno 0,03 posto. Web stranice i druge sadržaje najčešće konzumiramo na zaslonima rezolucije 1.366 puta 768 piksela.

Top tri web odredišta nose oko trećine svih zabilježenih pregleda stranica. Za prvih deset taj je udio iznad 80 posto. Ti bi podaci bili još zanimljiviji kad bi znali o kojim je web odredištima riječ, kao i kojih je to sto medija online uvršteno u istraživanje.

Više:DotMetrics