HRVATI NA KICKSTARTERU

Baggizmo je hipsterska torba za sve vaše gadgete

02.06.2015 u 14:33

Bionic
Reading

Pod domišljatim sloganom 'Kampanja na Kickstarteru koja će isprazniti vaše džepove', najvećoj svjetskoj platformi za zajedničko financiranje krenula je kampanja za mušku torbu koja je domaćih mozgova i ruku djelo. Traže novac kako bi ju proizvodili u Hrvatskoj

Baggizmo je muška torba, specifična po tome što je namijenjena za svakodnevno nošenje osobnih mobilnih elektroničkih uređaja i sitnih predmeta. Osmišljena je, tvrde njeni autori, tako da ju se može nositi bez ometanja svakodnevnih aktivnosti poput vožnje automobila ili bicikla, a minimalističke linije vizualno odgovaraju različitim odjevnim stilovima muškaraca, skladno se uklapajući u uobičajene poslovno-privatne okvire.

Projekt je pokrenuo Ladislav Jurić, menadžer u IT-u. 'Zaljubljenik sam u gadgete. Nikad ne izlazim iz kuće bez njih. Shvatio sam kako trebam torbu u koju bi svi stali i bili uredno smješteni kako bi ih mogao dohvatiti kad god su mi potrebni - dok vozim bicikl ili kad sam na satanku. Nakon intenzivnog istraživanja shvatio sam kako takva ne postoji i odlučio ju napraviti', objasnio je Jurić.


Prvu partnericu našao je u supruzi, dizajnerici Izvorki Jurić, koja je za Baggizmo razvila brand strategiju i strategiju razvoja proizvoda. Dizajn torbe potpisuje studio za dizajn Manufakturist, autor brand-fotografija je modni fotograf Mladen Šarić, a komunikaciju je osmislio Vanja Blumenšajn (Señor).

Tijekom kampanje koja će potrajati 37 dana namjeravaju skupiti 35 tisuća dolara, koje planiraju upotrijebili kako bi pokrenuli proizvodnju u Hrvatskoj. U trenutku pripreme ovog teksta prikupili su nešto više od 5,5 tisuća dolara.

Torbe otporne na vodu, mehanička i toplinska oštećenja bit će dostupne u svjetloplavoj i crnoj boji. Za minimalnu uplatu od tri dolara dobit ćete zahvalu i uvrštavanje imena na njihovom web odredištu getbaggizmo.com. U ponudi su, između ostalog, također i podloške za pisanje, majce i, naravno, torbe (za što ćete morati izdvojiti 85 dolara ako ste među prvih 50 - u redovnoj prodaji koštat će nemalih 130 dolara). Za 3.000 dolara vas vode i na Plitvice.