BEZ ROOTANJA

Pet nesvakidašnjih, ali zgodnih trikova za Android

30.05.2015 u 08:18

Bionic
Reading

Mislite kako morate rootati vaš uređaj s Googleovim operativnim sustavom kako bi izvukli maksimum iz njega? E pa ne morate! Evo kako ga možete unaprijediti i poboljšati i bez ulaska u taj zahtjevan i pomalo zatrašujući proces

Snimajte glasovne pozive
Nećemo ulaziti u razloge zašto bi vam to moglo trebati - evo načina kako možete snimati pozive bez da to vaši sugovornici primijete. Većina aplikacija koje to omogućuju traže rootanje mobitela, no postoji i nekoliko koje možete upogoniti i bez toga. Jedna od njih je besplatna i jednostavna aplikacija Automatic Call Recorder. Moguće je kako je proizvođač vašeg uređaja postavio različite blokade, ali ova aplikacija nudi načine kako ih zaobići.

Instalirajte Linux
Postavljanje potpuno funkcionalnog operativnog sustava distribucije Debian na pametni telefon pogonjen Androidom zvuči kao pothvat koji traži više razine hakiranja. U stvari, vrlo je jednostavan. Postoji besplatna aplikacija Debian noroot, koju možete instalirati na početni zaslon. Kad ju otvorite, omogućit će vam preuzimanje i instalaciju programa i igara za Debian.

Koristite LED bljeskalicu za praćenje rada srca
Tehnologija koja se krije iza monitora za praćenje rada srca na Androidima u stvari koristi svjetlo koje prati promjene boje ispod vaše kože, pa tako količinu krvi koja prolazi žilama. S odgovarajućim softverom isto može postići i vaš blic - recimo, Instant Heart Rate Monitor


Bilo koji mobitel može biti kao Galaxy Edge
Zaslon Edge na Samsungovu Galaxyju S6 Edge jedna je od najboljih novih tehnoloških fora. Aplikacija Edge Color Notifications ne može vaš ravni zaslon pretvoriti u zakrivljeni, ali može dobrim dijelom oponašati prikaz kakav nudi Samsungova perjanica.

Pretvorite navigacijsku dugmad u prečice za aplikacije
Home2Shortcut nije nova aplikacija, ali je prilično korisna jer vam omogućuje pretvaranje navigacijske dugmadi u razne prečice do često korištenih aplikacija, olakšavajući pristup s bilo kojeg zaslona. Tako, recimo, možete do File Managera stići ako kucnete dva puta na dugme Home ili pokrenuti kameru tako što ćete pritisnuti Home i Back.

Više:Android Pit